Zoeken

Wil jij mijn oma zijn?

Afgelopen week was er een vrouw die voor het eerst een familieopstelling deed in een sessie. “Dit is echt magie…” zei ze. Zo vol verwondering over hoe je ineens kunt zien wat de realiteit is tegenover het verhaal waar je in zit. Dat bracht mij terug naar mijn eerste opstelling. Vooraf wilde ik eigenlijk niet gaan. Mijn hoofd had meerdere hele legitieme excuses bedacht om het af te zeggen. Mijn gevoel won, ik was te nieuwsgierig. En samen met een vriendin reed ik naar Culemborg. In een tangozaal, boven een dierenkliniek, maakte ik kennis met Yvonne. Er was een groep van ongeveer 15 mensen, vrouwen en een man. De man wilde inzicht in zijn relatie met zijn partner. En al vrij snel werd ik gevraagd om zijn oma te representeren. De opstelling liet allerlei dynamieken zien en er werden verlossende zinnen uitgesproken, waardoor er weer beweging ontstond.

Op de plek van oma voelde ik van alles, van oma. Had ik steeds herhalende gedachten die ik dan maar uitsprak, met het uitspreken begonnen de anderen ook te bewegen en dingen te voelen en zeggen. Het veld was open en het familiesysteem lag bloot. De realiteit onder ogen komen, erkennen dat dit het is. Of vast blijven zitten waar je zit. Kun je intern de beweging maken om het anders te zien? Dan ziet de hele wereld er anders uit.

Wat ik het meest bijzonder vond is dat ik aan het eind van deze opstelling een waterval aan liefde door mijn hele zijn voelde stromen. En dat ik onderweg naar huis inzag dat ik de rol van oma representeerde en daardoor met hele andere ogen naar mijn eigen omaatje kon kijken. Whut?! Iemand anders zit met een vraagstuk, je representeert in een ander zijn familie systeem en het heeft direct invloed op je eigen leven. WHAAAA! Niet veel later besloot ik zelf ook een vraag in te brengen. Het begin van vele opstellingen, en een verruiming van mijn zijn. En nu werk ik zelf met opstellingen. En kreeg ik van deze vrouw een bericht: Bizarre veranderingen al hier, ik kijk uit naar onze volgende sessie.

Dan knal ik bijna uit elkaar van blijdschap, dankbaarheid en vreugde. En raak ik steeds meer overtuigd van mijn kwaliteiten als coach. Want ik zeg je eerlijk, dit proces van je hart volgen en je missie leven zit vol vallen en opstaan. Holy shezus. Maar gelukkig heb ik veel humor en meer en meer vertrouwen in mezelf. En ga ik ook steeds een stapje buiten mijn comfort zone om te groeien. Buiten mijn comfortzone, is ook groepen begeleiden. Wat mij wel erg blij maakt. Dus ga ik het toch DOEN. Kleine groepen opstellingen begeleiden. Heb jij ook een vraagstuk of issue waar je mee zit, ben je welkom. Op een van de opstellingen dagen of voor een individuele sessie. Ik ont-moet je graag.


Recente blogposts

Alles weergeven