Zoeken

De Vossen Magiër

Het begon met paars, toen wilde er roze strepen. Wachtend tot het droog was sliep ik een nachtje... toen verscheen er een grote cirkel die niet op het doek paste. En mijn gedachte dwalen naar onze huidige overheid, die zo groots en machtig lijkt. Daaronder twee kleinere cirkels, beide in een hoek gedreven. Allen in zacht oranje, zoals de appeltjes uit ons volkslied. Toevallig per ongelukt, realiseer ik mij nu ik het schrijf. Een neusje op de twee kleine, in de hoek gedreven.... richting die grote, want welke kant gaat dit nou eigenlijk op?! Ik gedachten drijf ik af, naar een andere planeet. Waar er ineens heel veel neusjes allerlei kanten op kijken. Want samen zijn we een. En in die alles samen een is een ieder uniek. Met een unieke rol. In deze tijden waar gisteren vandaag en morgen, het leven er iedere dag los zanderig uitleeft. Kunnen we alles worden. We schrijven geschiedenis, of is het de toekomst van morgen? Wat maakt het allemaal nog uit, ik kan opnieuw beginnen. Misschien hangt dit doek over honderd jaar wel in een museum. En prijkt mijn naam tussen de andere covid-opgestaan-ontdekte kunstenaars. Ik weet het niet, wellicht misschien. Het lijkt me wel leuk, dan maar een vernisje misschien. Zodat het al die jaren, zijn glans nog steeds behoud. Want nu zie ik het nog niet, waar dit allemaal goed voor is. Een ding weet ik zeker, alles is nog weer mogelijk misschien. Ik weet het nu nog even niet. Wat een mooi begin. #verwonderwoman#art


Titel: Vossen Magiër (al zie ik er zelf steeds een string badpak in)

Recente blogposts

Alles weergeven