Zoeken

Bijzondere ontmoetingen

Je zit in de tram en ergens iets verder voor zit een vrouw te bellen. Om een onduidelijke rede trekt ze je aandacht. Jullie stappen uit bij dezelfde halte. En je gevoel fluistert je iets in, een soort ‘weten’ dat er een connectie is. Maar je weet nog niet wat. Deze vrouw bleek dezelfde studie te doen als ik, en later werden we zelfs vriendinnen die op de meest intense momenten in ons leven veel steun aan elkaar hadden.

Zo ook een verhaal wat iemand deelde op instagram over een helende reis in de jungle ergens in Zuid Amerika. Ik begin deze coach te volgen, zonder echt het profiel te bekijken. En dan komt er een foto voorbij. Een die mij bleef boeien. Er ontstond een mooie, voor mij helende connectie. Niet eerder had ik me zo gezien gevoeld door een ander mens.

In een zoektocht naar een bijbaan kwam ik steeds mezelf tegen. Maar ik ben nogal hardleers en hardhorend wellicht ook, als het om mezelf gaat. Een spiegel die steeds liet zien: deze kant moet je echt niet op... Ooit zei een spiritueel leraar: dat zijn de mensen waar zo veel kracht in zit, omdat je mind zo sterk is. Nou die steek ik dan maar in mijn broekzak denk ik dan. De een na laatste poging was ik echt nog overtuigd van dat ik een bijbaan nodig had en dat dit de weg was die ik te bewandelen had. De laatste merkte ik in de dagen er voor al dat ik meer interesse had om de potentiële werkgever op energetisch vlak te willen begeleiden dan waar de openstaande vacature voor bedoeld was. Na dit gesprek kreeg ik wederom een dichte deur. Ik mailde hem dat mocht hij interesse hebben in sparren op dat vlak ik beschikbaar ben. Trouw aan mezelf gebleven, met een duwtje in de juiste richting. Iets met een steen en een ezel zeggen ze dan.

Of een facebook profiel wat in je vriendensuggesties zit. En je voelt: die moet ik even toevoegen. Geen idee waarom, maar ik doe het toch maar. Over een paar weken gaan we samenwonen.

Soms weet je niet waarom je iemand ontmoet. Maar voel je gewoon heel duidelijk dat je iets samen te beleven hebt. Misschien maar voor even, misschien voor je hele leven.

Zo geloof ik dat alles ons aangereikt word wat we op dat moment nodig hebben. Als je open durft te blijven voor het leven, kun je de magie zien die altijd aanwezig is.


Heb je hier hulp bij nodig dan ben ik beschikbaar. Ik kijk er naar uit je te ont-moeten!

Recente blogposts

Alles weergeven